Καλώς Ήλθατε στην Κέρκυρα

Στην καρδιά του Ιονίου, η Κέρκυρα είναι ένα απο τα ποιό ιστορικά ελληνικά νησιά. Σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένο από τους Ενετούς, τους Γάλλους και τους Άγγλους,
η Κέρκυρα έχει μια κοσμοπολίτικη, πολυπολιτισμική γοητεία. Εξερευνώντας την πόλη της Κέρκυρας, την πρωτεύουσα του νησιού, θα δείτε το υπέροχο παρελθόν της Κέρκυρας σε επιβλητικά παλάτια, αρχοντικά, όμορφα μουσεία και γοητευτικές πλατείες.
Φεύγοντας από την πόλη της Κέρκυρας, θα ανακαλύψετε γραφικά παραθαλάσσια χωριά, μικρά καταπράσινα νησάκια, πολυτελή θέρετρα και άγρια φυσικά τοπία.
Είναι εκπληκτικό πώς συνυπάρχουν αρμονικά οι διαφορετικές πλευρές αυτού του ειδυλλιακού νησιού!Όσο για τις παραλίες της Κέρκυρας, είναι μοναδικές στο είδος!
Φωλιασμένες σε αμμώδεις όρμους, περιτριγυρισμένες από καταπράσινα δάση και βουνά, είναι μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα!

Ποντικονήσι

Όλοι γνωρίζουν το γραφικό νησί του Ποντικιού ή το Ποντικονήσι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, στην είσοδο του Κόλπου του Χαλικιόπουλου, μπροστά από τον διάδρομο του αεροδρομίου, μαζί με τη γειτονική Βλαχέρνα.Είναι το πιο χαρακτηριστικό τοπίο της Κέρκυρας.

Όρος Παντοκράτωρ

Το όρος Παντοκράτωρ είναι ένα βουνό που βρίσκεται στη βορειοανατολική Κέρκυρα. Στα 906 μέτρα (2.972 πόδια), είναι το ψηλότερο βουνό του νησιού. Στην κορυφή, μπορείτε να δείτε ολόκληρη την Κέρκυρα, καθώς και την Αλβανία που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το νησί.

Παλάτι Μον Ρεπό

Το Παλάτι του Μον Ρεπό είναι ένα νεοκλασικό κτήριο στα ανατολικά της Παλαιόπολης, της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας. Χτίστηκε το 1830 από τον Βρετανό Επίτροπο Sir Frederick Adam στην αρχή της χερσονήσου του Κανονιού απέναντι από τα ερείπια της Παλαιόπολης.

Θρόνος Κάιζερ

Στο ψηλότερο σημείο του χωριού Πέλεκας, σε έναν τεράστιο βράχο, υπάρχει ένα μνημείο που ονομάζεται Θρόνος Κάιζερ, ένα όνομα που δόθηκε από τον Γερμανό Αυτοκράτορα Wilhelm the Second, ο οποίος συνήθιζε να παρατηρεί τη φυσική ομορφιά της Κέρκυρας κάθε φορά που ήθελε να ξεφύγει από τη ρουτίνα του

Ιστορικό Κέντρο

Η πόλη της Κέρκυρας είναι η πρωτεύουσα του Νησιού Κέρκυρας, μια από τις πιο όμορφες και κομψές πόλεις της Ελλάδας. Είναι το κύριο λιμάνι του νησιού και μία από τις μεγαλύτερες και πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις των Ιονίων Νήσων.

Αχίλλειο

Το όμορφο Αχίλλειο βρίσκεται 10 χλμ νότια της πόλης της Κέρκυρας και τρία χλμ βόρεια του χωριού Μπενίτσες στην άκρη του χωριού Γαστούρι.Χτίστηκε το 1890 από την αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας.