Ποντικονήσι

Όλοι γνωρίζουν το γραφικό νησί του Ποντικιού ή το Ποντικονήσι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, στην είσοδο του Κόλπου του Χαλικιόπουλου, μπροστά από τον διάδρομο του αεροδρομίου, μαζί με τη γειτονική Βλαχέρνα.Είναι το πιο χαρακτηριστικό τοπίο της Κέρκυρας.

Στην κορυφή αυτού του μικρού βραχώδους νησιού, υπάρχει η βυζαντινή εκκλησία του Παντοκράτορα του 11ου αιώνα που περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση.Είναι το πρώτο πράγμα που κάθε νέος επισκέπτης βλέπει όταν πλησιάζει το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, κάθεται κυριολεκτικά στο γεωγραφικό κέντρο του νησιού, πολύ κοντά στην πόλη, ανάμεσα στη χερσόνησο Κανόνι, το Πέραμα και τις Μπενίτσες. Λόγω του γεγονότος ότι η εκκλησία του Παντοκράτορα ήταν στην πραγματικότητα ένα μοναστήρι με μοναχούς, συνήθως οι επισκέψεις στο μοναστήρι είναι περιορισμένες, εκτός από τις 6 Αυγούστου, όταν η Εκκλησία γιορτάζει.

Το υπόλοιπο νησί μπορείτε να το επισκεφτείτε ανά πάσα στιγμή, καθώς από την παραλία κάτω από το Κανόνι και την Βλαχέρνα, αρκετά μικρά καράβια ταξιδεύουν εκεί τακτικά.