Αχίλλειο

Το όμορφο Αχίλλειο βρίσκεται 10 χλμ νότια της πόλης της Κέρκυρας και τρία χλμ βόρεια του χωριού Μπενίτσες στην άκρη του χωριού Γαστούρι.Χτίστηκε το 1890 από την αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας.

Η εκπληκτική εμφάνιση αυτού του αρχοντικού ανακτόρου οδηγεί τον επισκέπτη στην ιστορία, όταν το παλάτι κατοικήθηκε από δύο μεγάλες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής ιστορίας των οποίων ο μόνος κοινός δεσμός ήταν η λατρεία τους για την Κέρκυρα, την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, την αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας (γνωστή ως «Σίσσι») ») και Kaiser William II της Γερμανίας.

Η αυτοκράτειρα Ελισάβετ έχτισε το παλάτι για να ξεφύγει από τις τραγωδίες της ζωής της και ο Γουίλιαμ Β 'το αγόρασε μετά τον πρόωρο θάνατό της. Ο Γουίλιαμ Β, ωστόσο, δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να απολαύσει την ομορφιά του παλατιού λόγω ενός πολέμου που ξέσπασε, από τη δική του πράξη.Κατά τη διάρκεια του Πρώτου και του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το παλάτι εγκαταλείφθηκε και αναπόφευκτα λεηλατήθηκε από τον εχθρό. Μετά από χρόνια ανακατασκευής και αποκατάστασης, το παλάτι αποκαταστάθηκε τελικά στην παλιά του ομορφιά.